PARTNERS AANWEZIG OP DE INFORMATIEMARKT

Hieronder ziet u de partners die in 2024 op ons congres aanwezig waren. Zonder deze partners kunnen wij niet zo’n mooi congres neerzetten.
We gaan weer aan de slag om het 31ste NedHIS congres in 2025 te organiseren. Ook dan kunt u weer heerlijk struinen op de informatiemarkt onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Een heel plezierige manier om u te laten informeren of vragen te stellen. Onze partners ontvangen u graag. Meer informatie over het bedrijf door een klik op het logo.

Dedalus levert zorgaanbieders in Nederland open en op samenwerking gerichte ICT-oplossingen, waaronder het zeer volledige MicroHIS voor huisartsen, dat zowel gehost als lokaal geïnstalleerd beschikbaar is.
Sanday verbindt al 40 jaar huisartsen, apothekers en apotheekhoudende huisartsen met hun patiënt, andere zorgprofessionals en partners. Vanaf dit jaar met een gloednieuw, open platform. Zonder ruis, zonder hiaten, zonder knelpunten. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘de digitale zorgverbinders’
CompuGroup Medical SE (CGM) is Europa’s grootste ontwikkelaar van eerstelijnszorg-automatisering. In Nederland realiseert en beheert CGM ICT-toepassingen voor zorggroepen, huisartsen, apotheekhoudende huisartsen, huisartsenposten, apotheken, mantelzorgers en patiënten. Als enige totaalleverancier van hard- en software kan CGM productiviteit en continuïteit van de primaire processen van haar klanten garanderen.
PharmaPartners bouwt al vijfenveertig jaar zorgsystemen voor huisartsen, huisartsenposten en openbare apotheken binnen de eerste lijn. Deze systemen bouwt PharmaPartners vanuit de overtuiging dat ICT-oplossingen van toegevoegde waarde zijn in de manier waarop zorgverleners willen werken en samenwerken, binnen de praktijk of apotheek, de zorgorganisatie en de regio. Omdat zij ervan overtuigd zijn dat je samen meer bereikt dan alleen, maken ze gebruik van ICT die verbindt.
VIPLive verbindt huisartsen en hun ketenpartners regionaal. Met elkaar en met patiënten – van netwerkzorg tot acute zorg. En VIPLive verlicht op innovatieve manieren de werkdruk van zorgverleners. Bijvoorbeeld door patiënten digitaal hun triage en anamnese te laten doorlopen. Door ACP registreerbaar en deelbaar te maken. En door dossier-uitwisseling binnen ZCC’s te ondersteunen. Zo blijft goede zorg toegankelijk en daar doen we het voor!

Juvoly combineert de kracht van kennis over Huisartsenzorg en Artificiële Intelligentie om het werkplezier te vergroten. Door en voor de zorg ontwikkelen wij QuickConsult: spraakherkenning, samenvatting én slimme integraties. Benieuwd waarin vele collega’s je voorgingen? Wil je met ons meedenken? Kom live testen, én we hebben een leuke actie.

Digitalis is een ontwikkelaar van digitale kennissystemen en werkt al decennia op het raakvlak van gezondheidszorg, farmacotherapie en kennismanagement. Doel is optimalisering van het geneesmiddelengebruik, gericht op doelmatigheid en veiligheid. Kennismanagement is het sleutelwoord. Focus is besluitvormings- en beslissingsondersteuning. Producten en diensten zijn o.m. Prescriptor, Clinical Rules, Formularium, NHG Rx app, Rx ConForm en Rx Overleg.
Danthas | Ontzorging op ICT-gebied zorgt ervoor dat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten. We willen daarin graag met u meedenken. We leveren kostenbesparende ICT oplossingen op het gebied van online werken, server- en werkplekbeheer, kantoorautomatisering en heel veel meer. 
Autoscriber zorgt ervoor dat u nooit meer handmatig notities hoeft te maken in uw elektronisch patiëntendossier. Terwijl u zich op de patiënt kunt blijven concentreren, zet de AI-engine van Autoscriber het gesprek om in een gestructureerde SOEP notitie met ICPC, SNOMED-CT en ICD-10 codes.
Zorgscherm faciliteert informatieschermen in de eerstelijns waarbij zowel praktijkinformatie als voorlichtingsmateriaal/ gezondheidsinformatie kan worden getoond in een herkenbare eigen stijl. De eenvoud en tegelijkertijd de veelzijdigheid van Zorgscherm maken het een krachtig en tóch voordelig communicatiemiddel. Naast Zorgscherm kan er ook gewerkt worden met de Zorgstand aanmeldzuil. Deze zelfservice oplossing biedt ook de optie voor een tevredenheidsonderzoek.
HMCC Medical Group | HMCC HMCC levert volwaardige patiëntenzorg op afstand en staat voor een totaalconcept van inclusiviteit in een voor de patiënt vertrouwde omgeving. De bereikbaarheid van de huisartspraktijk en de manier waarop de praktijk de patiënt telefonisch te woord staat, zeggen veel over klantvriendelijkheid. HMCC kan voor de huisartsenpraktijk de telefoon beantwoorden op momenten dat de praktijk daar behoefte aan heeft, bij afwezigheid van de assistente of alleen tijdens piekmomenten.

 

Heart for Health ontwikkelt laagdrempelige eHealth-oplossingen voor huisartsen en medisch specialisten. Op het gebied van de cardiologische zorg is HartWacht de bekendste innovatie van Heart for Health, waarmee patiënten zelf de status van hun hart kunnen monitoren. Ze worden daarbij 24 uur per dag ondersteund; in geval van nood wordt medische zorg gealarmeerd. Naast innovaties op het gebied van eHealth, biedt Heart for Health ook cloud based oplossingen voor elektronische patiëntendossiers. Klik op ons logo voor meer informatie.

 

Quin ondersteunt huisartsen met gebruiksvriendelijke, digitale oplossingen. Hiermee bieden we meer contactmogelijkheden tussen de arts en de patiënt, stroomlijnen we de werkprocessen in de praktijk, en investeren we samen actief in de zorg van de toekomst.

 

Wachtkamerschermen® levert aanmeldsystemen, volgnummersystemen en narrowcasting. Met deze oplossingen verbetert u de communicatie met uw patiënt en bespaart u kostbare tijd. Wij hechten, net als u, grote waarde aan privacy en informatiebeveiliging: daarom hebben wij o.a. het ISO 27001 certificaat. Met meer dan 20 jaar ervaring in de zorg begrijpen wij de uitdagingen waarmee u te maken heeft. Onze oplossingen helpen om de drukte aan de balie te verminderen en de (administratieve) werklast te verlagen. U en uw assistent(e) krijgen meer ruimte om te focussen op wat écht belangrijk is: meer tijd voor de patiënt bijvoorbeeld bij telefonische triage of tijdens het consult in de spreekkamer, waardoor de kwaliteit van zorg verhoogd wordt.
Goede zorg draait om mensenwerk. Met persoonlijke aandacht en zorg voor de patiënt. Maar tijd die zorgprofessionals willen besteden aan het welzijn van hun patiënt, gaat vaak op aan andere werkzaamheden. Al meer dan 20 jaar maakt ZorgDomein met technologie meer ruimte voor mensenwerk in de zorg. Op ons zorgplatform brengen we zorgvraag en -aanbod samen. We helpen zorgverleners met het vinden, kiezen en regelen van de best mogelijke zorg voor hun patiënt. Sneller, makkelijker en beter.
Medichain ICT is een totaalaanbieder op het gebied van ICT diensten voor de 1e lijns gezondheidzorg. Wij kennen de markt, de spelers en de toepassingen. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij u kunnen adviseren bij uw ICT-vraagstukken. Medichain levert en beheert uw lokale ICT-omgeving, telefonie, netwerken en infrastructuren. Office 365 en Azure zijn bouwstenen voor moderne toepassingen. Beveiliging en inrichting op basis van de NEN7510. We praten graag verder met u op onze stand.
GMS kan beschreven worden als een eigenwijze club gedreven specialisten. Een hecht familiebedrijf met de professionaliteit om kleine en grote opdrachtgevers te kunnen bedienen. Met ruim 40 jaar ervaring is GMS specialist op het gebied van vertrouwelijk bewerken, digitaliseren en vernietigen van (patiënten)dossiers. Wij zijn ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), en ISO27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd.

NHGDoc is een medisch beslisondersteunend systeem geïntegreerd in het HIS. De inhoud van NHGDoc is gebaseerd op de medische richtlijnen van het NHG. NHGDoc vergelijkt de informatie in het patiëntendossier met de aanbevelingen in de NHG-Standaarden. De focus bij NHGDoc ligt nu bij de zogenaamde diepe integratie van het systeem. Hierbij is NHGDoc niet langer beschikbaar onder een aparte knop, maar geïntegreerd in het HIS zelf. Slimme adviezen die worden getoond terwijl u bijvoorbeeld het deelcontact invult. Benieuwd wat diepe integratie voor uw HIS inhoudt? Kom langs bij onze stand.

De grootste IT-dienstverlener voor eerstelijnszorg in Nederland, met de focus op huisartsenzorg, is Arcus IT. Wij nemen alle ICT-gerelateerde taken over, zorgen voor een veilige en efficiënte ICT-omgeving en bieden één gespecialiseerd aanspreekpunt voor al je IT-vragen. Dit leidt tot kostenbesparing en meer tijd voor het bieden van toegankelijke, persoonlijke en hoogwaardige huisartsenzorg.
Praktijk.nl: websites en nieuwsbrief service voor huisartsen. Met Praktijk.nl kunt u nog meer in de voorlichting aan uw patiënten. En maak bij onze stand kennis met MedGuide Company. Slimme online proposities voor huisartsen. Per direct minder telefoontjes!
Bij Enovation brengen we al 40 jaar technologie en zorg samen. Door digitale samenwerking en verbinding tussen mensen te faciliteren maken we de zorg van nu en de toekomst mogelijk, waarin de beleving van de patiënt centraal staat. Dankzij onze oplossingen kunnen zorgverleners zich richten op wat het belangrijkst is: tijd en aandacht voor de mens. Dit doen wij middels het Enovation Platform, wat bestaat uit een breed scala aan oplossingen voor o.a. veilige communicatie, via e-mail (Enovation ZorgMail) en beeldbellen (Enovation Zaurus).
Bij Uw Zorg Online geloven we dat zowel zorgaanbieders als zorgconsumenten het gelukkigst worden van tijd. Met digitale toepassingen maken we zorg efficiënter en beter bereikbaar. Zorgprofessionals helpen we door het contact met hun patiënten makkelijker en efficiënter te organiseren. Daardoor zijn zij minder tijd kwijt aan gedoe en geregel. Dat betekent meer tijd voor het echte werk: zorg voor de patiënt. Alleen al door het online aanvragen van herhaalrecepten kan een praktijk veel tijd besparen. En dat is nog maar het begin. Patiënten helpen we door het contact met zorgverleners te regelen. Niet meer bellen voor een recept of afspraak, maar zelf regelen op het moment dat het hen uitkomt. Bovendien vinden ze alle zorgverleners op één plek, wat ook weer een hoop tijd scheelt. Bij alles wat we doen, stellen we onszelf de vraag of het leidt tot ‘meer tijd voor zorg’. Zo maken wij het makkelijkste, meest complete platform om zorg te regelen voor heel Nederland.
Nictiz ontwikkelt en beheert standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en die ervoor zorgen dat je gezondheidsinformatie eenduidig kunt vastleggen en uitwisselen. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Nictiz coördineert het implementatieprogramma Medicatieoverdracht. Dit realiseert een actueel en volledig medicatieoverzicht van elke patiënt bij elke zorgverlener.

Bellen met Lotte is telefonie speciaal voor de zorg. Met unieke functies waar je als huisarts echt wat aan hebt. Terugbelplanner bijvoorbeeld, waarmee je de regie over je telefoonverkeer terugkrijgt. Of zelftriage, waarmee de doktersassistente enorm ontlast wordt. We kunnen koppelen met verschillende HISsen, zodat je al ziet wie er belt, vóórdat je de telefoon opneemt. En functies als spoedlijn, receptenlijn, belplan en keuzemenu? Die zitten standaard in Bellen met Lotte. Meer weten? Bezoek onze stand. We vertellen je er graag meer over.

Al 65 jaar zijn wij de wetenschappelijke beroepsvereniging die met en voor huisartsen richtlijnen, kwaliteitskaders en implementatieproducten maakt. Wij doen ons werk onafhankelijk. Overheden, farmaceuten en anderen hebben geen invloed op ons. Door de gezamenlijkheid stellen – wij huisartsen – de kaders en normen voor de huisartsenzorg. Daarmee behartigt het NHG de inhoudelijke belangen van het huisartsenvak. We ontwikkelen standaarden en behandelrichtlijnen, Thuisarts.nl en onafhankelijk nascholing. Ook delen wij graag onze kennis aan de hand van praktijkhandleidingen, leidraden en voorbeeldprotocollen.

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van gegevens via de zorginfrastructuur van het LSP. VZVZ zorgt ervoor dat het netwerk goed functioneert, zodat bijvoorbeeld zorgverleners alleen de gegevens kunnen inzien die voor hun beroepsgroep zijn toegestaan. Ook zorgt VZVZ ervoor dat het netwerk bijhoudt wie gegevens aanmeldt en wie gegevens opvraagt.
MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en zorgaanbieders. Ze maakt en onderhoudt de spelregels via het MedMij Afsprakenstelsel. Organisaties die aantoonbaar aan deze spelregels voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Het label kun je tegenkomen in diverse online persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Ook zie je het label bij zorgaanbieders of andere gezondheidsprofessionals. Je weet dan dat jouw gezondheidsgegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden met je PGO en dat daarbij voldaan wordt aan de hoge eisen van MedMij.
De oplossingen van Medi-Link komen uit de praktijk. Letterlijk. Onze persoonlijke en directe ervaring in de huisartsenpraktijk heeft geleid tot de ontwikkeling van Sendi. Dat maakt ons tot een partner van triagist, praktijkassistent en huisarts.

Cobbler is de landelijke ICT-specialist voor de eerstelijns zorg. Al ruim 20 jaar ondersteunen wij huisartspraktijken bij al hun ICT-vraagstukken. Beveiligde zorglijn, inrichting van veilige werkplekken, hardware, telefonie, internet, wifi; Cobbler regelt het goed en altijd volgens de Goed Beheerd Zorgsysteem-eisen. Met onze nieuwe diensten Cobbler Cloud en Cobbler HIS in de Cloud zorgen we ervoor dat processen binnen huisartspraktijken makkelijker, efficiënter en toekomstbestendig worden. We vertellen je er graag meer over tijdens het NEDHIS congres. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken.

Vcare vindt dat gezondheidszorg toegankelijk moet blijven voor iedereen. Daarom ontwikkelen we intuïtieve, gebruiksvriendelijke en integreerbare communicatiesoftware en telefonie oplossingen waarmee we zorgprofessionals verbinden met patiënten en werkprocessen bij zorginstellingen vergemakkelijken. Kom langs bij onze stand en ontdek wat Vcare voor u kan doen.
Het Nivel biedt kennis om de gezondheidszorg in Nederland beter te maken door het doen van hoogwaardig, betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek naar vraagstukken in de zorg met een groot maatschappelijk belang. Voor veel onderzoek maakt het Nivel gebruik van zijn registratiesysteem Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn, waaraan vele eerstelijnszorgverleners – onder wie huisartsen – deelnemen. Uit de gegevens die deze eerstelijnszorgverleners routinematig registreren in hun digitale patiënteninformatiesystemen, genereert het Nivel eenduidige data over ziekten en zorg, klaar voor onderzoek door het Nivel zelf en door derden. Privacy, informatiebeveiliging (NEN7510/ISO 27001 certificaat) en governance staan hoog in het vaandel. Doe ook mee en draag bij aan ‘kennis voor betere zorg!
Ksyos is hét digitale ziekenhuis voor Nederland. Patiënten kunnen bij ons terecht voor medisch specialistische zorg voor laagcomplexe klachten op het gebied van cardiologie, GGZ, dermatologie, oogheelkunde, slaapgeneeskunde, longgeneeskunde en obesitas. Digitaal waar het kan, fysiek waar het moet. Dit betekent voor de huisarts: meer tijd voor de patiënt, minder werkdruk en minder onnodige kosten. Voor de patiënt betekent dit: geen wachttijden, zorg thuis of dichtbij huis, snellere diagnose en een snelle start van behandeling als dit nodig blijkt. Zo houden we de zorg bereikbaar voor iedereen.

MedNet is hét onafhankelijke platform voor en door medisch professionals. Met een brede kritische blik op de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg helpt MedNet u dagelijks met het filteren van nieuws en geaccrediteerde nascholingen binnen uw vakgebied. Om ervoor te zorgen dat de zorgprofessional zich volledig op de zorg voor hun patiënten en cliënten kunnen richten, wil Bohn Stafleu van Loghum jou optimaal ontzorgen. Met kwalitatief hoogstaande, eenvoudig bereikbare vakinformatie en ondersteunende middelen zorgen wij ervoor dat de zorgverlener over voldoende kennis, vaardigheden en technieken beschikt.

Meer leven in de dag van onze patiënten. Dat is waar wij ons bij VIVISOL al zo’n 30 jaar voor inzetten. Dat doen we door het leveren van medisch facilitaire producten en diensten thuis, op het gebied van Longzorg, Beademing en Apneuzorg. We installeren en onderhouden medische apparatuur in de thuissituatie, begeleiden 24/7 kwetsbare patiënten in hun therapie en leveren alle noodzakelijke toebehoren. We werken daarbij nauw samen met artsen, zorgprofessionals en zorgverzekeraars. 

Westers is gespecialiseerd in het leveren van ICT-oplossingen in de eerstelijnszorg en GGZ.  Door jarenlange ervaring in de eerstelijnszorg heeft Westers zich gespecialiseerd op security en oplossingen die voldoen aan de NEN-7510 en ISO27001- normen. Westers neemt uw zorg voor digitale veiligheid uit handen en zorgt ervoor dat uw ICT- proces een stabiele en voorspelbare factor is. Wij beheren en ondersteunen onze klanten landelijk met innovatieve en praktische oplossingen, van beveiligde zorg- en internetverbindingen, inrichting van veilige werkplekken, hardware, bedrijfstelefonie, netwerken (WiFi) tot Cloud- oplossingen. Wij zorgen ervoor dat ICT werkt, zoals het zou moeten werken. Zodat u kunt doen waar u goed in bent! Wij zijn Westers!

Bettr Finance is een zeer gebruiksvriendelijk en bewezen digitaal financieel SaaS-platform, speciaal ontwikkeld voor de eerstelijnszorg. Het ondersteunt zorggroepen, huisartsenpraktijken en huisartsenposten met hun financiële processen voor declaratie en uitbetaling, en u krijgt meer inzicht. Door de koppelingen met boekhoudpakketten en het HIS bespaart u bovendien tijd én geld! Onze oplossing stelt u in staat om de declaraties volledig zelf te beheren of gebruik te maken van onze declaratieservice. Wel zo makkelijk! En overstappen is heel eenvoudig!